luni, 13 februarie 2012

Zăpadă.

 

Zăpadă, zăpadă şi iar zăpadă. Mă simt ca la Polu' Nord. Dimineaţa până la şcoală e misiune imposibilă :]]. Îmi place vremea asta într-un fel oarecare. E atât de liniştitor. Vreau pur şi simplu, să stau undeva pe o creangă joasă de copac şi în faţa mea totul să fie alb cât vezi cu ochii. Să stau acolo, să uit de mine. Asta e genul acela de iarnă, descrisă doar în poveşti şi poezii. 
" Seara ninge, noaptea ninge, dimineaţa ninge iarăşi.!" - că bine zice Alecsandri.  
Deşi, de-ar fi să revin puţin cu picioarele pe pământ... românii care dau la lopată în fiecare dimineaţă, nu cred că se trezesc recitând versuri de Alecsandri. Am eu aşa o vagă bănuială, nu ştiu de ce. Adică, e foarte plăcut să stai o oră să dai zăpada de pe maşină. După ce ai reuşit în sfârşit, să nu pornească. Să-ţi bagi picioarele şi să iei autobuzu' care surpriză , nu mai circulă. :]] Mă rog, hai că fac exces de ironie. 
Am avut o perioadă relativ încărcată. Olimpiadă de istorie şi pregătirea pentru aia de română mi-au acaparat ceva timp. Mai am sâmbătă româna şi după am scăpat. 
Deja prin oraş apar tot felu' de inimioare, inimuţe, muuuuult roşu şi roz. Oare de ce? Ah, da, mâine e paişpe februarie. Drăguţ, ce să zic. Personal , nu am nimic împotriva Valentine's Day. Sunt multe comentarii de genu' că oricum e o sărbătoare luată de la americani şi ca avem şi noi Dragobetele noastre, dar să fim serioşi, afectează pe cineva cu ceva asta? Că e o zi în plus, care dacă stăm bine să ne gândim nu e marcată cu roşu în calendar şi nici nu e zi liberă. Deci nu mi se pare că afectează cu ceva decursul normal al lucrurilor.  Sincer, mi se pare drăguţ să văd persoane fericite în jurul meu. Persoane care ţin pe bune la cel sau cea de lângă ei. Persoane la care li se poate citi fericirea în ochi. Au ochii luminaţi şi cu o sclipire anume în ei. <3 E cea mai bună dovadă că oamenii sunt capabili şi de sentimente minunate, nu doar de ură şi indiferenţă. Şi poate ziua asta de 14 februarie sau 24 februarie e doar un prilej de a zice tot ce simţi, fără să ţi se pară prea siropos sau melo-dramatic. Totuşi , a nu se înţelege prin asta că doar mâine poţi să-i arăţi cuiva că-ţi pasă de el... asta e o chestie care trebuie arătată în fiecare zi. <3. 
Singură sau cu cineva, tot mi se pare drăguţ. Puţin exagerat pe alocuri şi mult prea comercializat, dar drăguţ.
Love is in the air, everywhere you look around. :-"

4 comentarii:

  1. Eu m-am saturat de zapada , nu am facut scoala aproape deloc din luna lu' decembrie .
    Am fost o saptamana la scoala in ianuarie si acum in februarie vreo 2-3 zile...in rest numai acasa din cauza vremi...Zapada...Ger...Zapada...Ger...etc .
    In legatura cu 14 februarie , nu am nimic cu aceasta zi si nu inteleg unii ce au cu ea...pt ca am imprumutat-o de la englezi ? bun...dar acum noi nu imprumutam si limba lor ? Adica nu suntem de acord ca am preluat o zi pe an (o sarbatoare) dar suntem de acord sa le vorbim limba...este deja ironic .

    RăspundețiȘtergere
  2. @vioreld - te cred, probabil vei avea o gramada de recuperat. Cât despre 14 februarie... părerile sunt împărţite, dar da, e ironic. Vorbim engleza uneori mai bine ca româna, dar când vine vorba să împrumutăm o sărbătoare, gata că ne uităm propriile tradiţii şi nu ştiu ce. E puţină ipocrizie în situaţia asta, dar mă rog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zapada, cosmar alb. Pe de o parte e splendida, pe de o parte cel mai rau lucru care ni se poate intampla. Hm..

    Succes la olimpiada la roamana! Stii cumva cand se tine?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Rose ღ - Multumesc! >:D< Din câte ştiu eu , la mine faza pe localitate, se ţine sâmbăta asta. :]

    RăspundețiȘtergere