luni, 9 ianuarie 2012

Citim.

Nu e o noutate pentru nimeni că cititul este foarte demodat, având in vedere că facebook-ul ăsta nenorocit ocupă foarte mult timp preţios din viaţa plictisitoare a adolescenţilor şi mai nou s-a demonstrat că dă dependenţă. Deci de unde, dragii mei, atâta bucurie să mai avem timp şi de citit?
În afară de acest factor, până la urmă. de ce să aruncăm banii pe cărţi când putem lua altceva mult mai util cu ei, cum ar fi de exemplu bluza aia simpatică care mai e şi la reduceri. Sau cum să riscăm să fim numiţi, şoricei de bibliotecă de către persoanele "cool" , populare , care au n şpe mii de like-uri pe facebook, sau de către "şmecherii" din cartier.
Hai mă laşi? Nu mi-a fost niciodată ruşine cu faptul că-mi place să citesc. Da, şi ce-i cu asta? Îmi place să am un vocabular adecvat fiecărei situaţii, să-mi exprim părerile într-un mod corect şi fluent fară să bag câte un " ăăăă" la fiecare trei cuvinte. Îmi place să port discuţii captivante cu interlocutorul şi pentru asta mi se pare normal să am o cultură generală cel puţin minimă. Şi toate astea, le învăţăm citind. Oke' acum, nimeni nu zice că internetul nu este foarte util şi că ne scoate din multe probleme ( a se citi referate şi rezumate) pe care din lene nu avem chef să le rezolvăm. Doar că diferenţa majoră e că, o carte rămâne şi peste ani în biblioteca, pe când un fişier se şterge după câteva luni.
Da, să citeşti e sexy! Pentru că de multe ori contează şi cât te duce căp'şorul şi nu doar cât machiaj ţi-ai trântit pe faţă azi dimineaţă. Frumuseţea fură o privire, dar printr-un fel plăcut de a fi şi printr-o personalitate a ta - nu de turmă- poţi rămâne mult timp în amintirile cuiva.
De obicei, atunci când citeşti o carte care îţi place te desprinzi de o parte din lumea asta şi intri într-un univers nou ceea ce poate fi foarte plăcut şi relaxant. Bine, asta nu e la fel şi pentru cărţile citite din obligaţie. Dacă nu te atrage cartea nu o citeşti şi gata. Sfatul meu sincer e să citiţi doar ce vă place şi vă interesează. Până la urma asta e cheia pentru a iubi lectura.
Mai bine un mic şoricel de bibliotecă , decât un şobolan de cartier incult. 

11 comentarii:

  1. Mai bine un mic şoricel de bibliotecă , decât un şobolan de cartier incult. ADEVARAT!!!!! Respect!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevarat ! Si mie imi place sa citesc , dar nu orice carte .
    De exemplu : Carti din domeniul IT am citit peste 20 , dar cand vine vorba sa citesc o carte de biologie sau sa invat la mate , deja imi vine rau si ma ia somnul:)) .
    Conteaza sa citesti ceea ce iti place . Mie imi plac cartile de literatura , tot ce tine de geografie si carti de domeniul IT ! Mi-a placut foarte mult articolul si ai mare dreptate , informatiile le asimilam citind si trebuie sa avem un nivel minim de cultura generala .

    RăspundețiȘtergere
  3. vioreld- Mersi! Si mie imi plac enorm cartile de literatura, dar urasc mate. Deci te inteleg. Cat despre IT, huuh, ma fascineaza da` nu in asemenea masura incat sa ma apuc sa citesc carti din domeniu. Mersi inca o data ca ai trecut pe aici! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte bine ca iti place sa citesti, e foarte folositor si frumos. Cel putin eu cand citesc o carte care ma captiveaza ajung cu mintea in acea lume, de parca as vedea un film :)
    Si da, nu se mai citeste in ziua de azi, tocmai de aceea multi nu stiu sa se exprime.Nu trebuie sa-ti fie rusine cu ceea ce iti place.

    RăspundețiȘtergere
  5. £avi H.-Mie personal, nu`mi e. Dar cunosc persoane care nu recunosc ca le place lectura din cauza ca se gandesc la parerea celorlalti despre ei. Prin ce am scris mai sus, voiam sa scot in evidenta faptul ca , cititul este o chestie utila cu care ar trebui sa ne mandrim. Nu sa ne ascundem dupa deget sau sa nu deschidem veci o carte.
    Mersi ca ai trecut pe aici! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, ai mare dreptate. E asa pacat ca se duce de rapa educatia si cei mai multi lasa de'o parte cartile ca sa fie numiti 'cool'.

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-a placut ultima propozitie, imi place sa citesc plus ca pe mine personal nu ma intereseaza ce spun altii ei cred prostia lor si... atat. Daca ei prefera sa fie inculti si cool bravo lor(mare greseala) eu prefer sa fiu culta si noncool (acest "cool" nu dureaza mult trendurile se schimba sunt sigura ca peste cativa ani cititul va fi cool si atunci fostii cool nu vor mai putea sa fie cool caci nu stiu sa citeasca).

    RăspundețiȘtergere
  8. Apy - bravo, asta e si ideea >:D<. Ma bucur ca-ti place sa citesti, cat despre chestia asta cu cool si uncool, e doar relativa. E cool, ce ne place noua! :]

    RăspundețiȘtergere