sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Sweet November!

Având în vedere că e sâmbătă şi e frig afară şi pot să pun pariu că majoritatea nu aveţi chef de nimic, m-am gândit că nimic n-ar merge mai bine decât un film. Aveam în cap ori să fac un mic review la ultimul film văzut ori să fac un post foarte "colorat" în care să-mi vărs nervii. Între timp nervii şi dezamăgirea mi-au trecut , deşi mi-a rămas încă un gust amar după micile (marile) incidente, dar am preferat să abordez prima variantă.
Filmul mi s-a părut o interesantă idilă comico-dramatică. Sara e o tipă foarte atipică. Adică e genul acela de femeia care-şi trăieşte viaţa după proprile reguli , bucurându-se de fiecare clipă , căruia nu-i pasă cum se îmbracă şi care iubeşte enorm animalele. Ei bine, Sara în fiecare lună alege mai mult la întâmplare sau mai puţin.. câte un bărbat cu care să aibă o relaţie de o lună, în care să trăiască amândoi în stilul ei, după regulile ei şi după visurile ei. Apoi când perioada aceea determinată de o lună ia sfârşit, se despart fără nici o obligaţie şi fără a se mai întâlni vreodată. Când merge să dea examenul pentru carnetul de conducere, Sara îl întâlneşte pe Nelson. El e genul acela de bărbat foarte ambiţios care nu vede nimic altceva în viaţă decât cariera, care e prima lui prioritate şi care îi ocupă majoritatea timpului. Întrebând-o ceva legat de exam pe Sara, aceasta pică examenul pe motiv de şoptit sau copiat. Şi de aici începe în mare parte tot. Nelson ajunge în prima faza şoferul ei, iar mai apoi uşor uşor cade în jocul ei şi acceptă să stea cu ea o lună. Luna aceea s-a dovedit a fi specială pentru amăndoi ajungând să se ataşeze enorm unul de altul. Nelson începe să iasă din carapacea lui şi să se destindă. Ba chiar şi renunţă şa un job foarte bine plătit pentru Sara şi pentru relaţia lor.
La sfârşitul lunii, în loc ca relaţia să se încheie, Nelson îşi dă seama că doar alături de ea poate fi fericit şi o cere în căsătorie. Dar ceea ce el nu ştie era faptul că Sara suferea de-o boală incurabilă şi mai avea de trăit doar câteva luni , cărora a încercat să le dea un scop prin acele relaţii de câte o lună.
În final, Sara pleacă deşi îl iubeşte enorm pe Nelson, iar acesta rămâne singur pe-un pod cu un fular legat la ochi, căutând-o.
Per total, mie mi s-a părut un film bun care merită văzut, mai ales că tot mai e noiembrie câteva zile. Vi-l recomand cu mare drag. :]

P.S. A fost primul meu review deci nu ştiu dacă e foarte bun sau câte a-ţi înţeles din el, dar sper că am reuşit să surprind esenţialul.

Un comentariu: